3 Eylül 2012 Pazartesi

1000'inci Galibiyet ile Gelen Liderlik


Galatasaray'ımız Spor Toto Süper Lig 3.haftasında Bursaspor'u 3-2 mağlup ederek ligteki toplamda 1000. galibiyetini elde etti ve lig başladıktan 2 hafta sonra tekrar liderlik koltuğunu ele geçirdi.1000. galibiyetimizi stadımızda almak ve bu galibiyetle liderliğe yükselmek de ayrı bir güzel oldu.

Maça iyi başlayamadık ama çabuk toparladık ve 10.dakikadan sonra oyundaki üstünlüğümüzü rakibe kabul ettirmeyi başardık.Ardı ardına gelen pozisyonlardan sonra gol gelince rahatladık ve topu daha çok ayağımızda tutmaya çalıştık.Emre Çolak maça iyi başlayan oyuncularımızdan birisiydi.Ve bence Arda'dan kat kat yetenekli bir oyuncu.Biraz fizik biraz da oyun zekasını geliştirdikten sonra çok etkili bir oyuncu olacağından hiç şüphem yok.2.yarıda oyuna Burak Yılmaz ve Amrabat dahil oldu. Golü yedikten sonra yine üstünlüğü elimize aldık ve maçı getirecek pozisyonları bulduk.Bunlardan bir türlü faydalanamadık ama Musa sağolsun bizi tekrar öne geçiren golü kendi filelerine yolladı .



O golün ardından bence hiç bir Bursasporlu maçı çevirebileceğine inanmıyordu.Oyunu tekrar rölantiye aldık ve Bursa savunmasının hatasından 3.golü de bulduğumuzda galibiyet şarkılarını söylemeye başladık.Farkı açacak pozisyonlardan faydalansaydık çok daha farklı biterdi maç.Bursaspor da son 20 dakika oyundan fazlasıyla düşmüştü.Rahat bir galibiyeti yine zora soktuk ama önemli olan tabii ki kazanmaktı ve biz de bunu başardık.

Bu maçın ardından puan farkıyla liderliğe yükselmek oyuncularımıza artı bir moral katacaktır ancak çözmemiz gereken bir kaç sorun var.Savunmamızdaki dengesizlik ve yan toplar gibi...Bu takıma sağlam,hava toplarında etkili bir stoper kesinlikle gerekli.Her yan topun tehlikeli olmasından endişe duyuyorum çünkü Avrupa'da eşleştiğimiz takımlar bu tip pozisyonları affetmezler diye düşünüyorum.Bu akşam 17'ye kadar Fatih Terim'in de söylediği gibi bir stoper transferi muhtemelen açıklanacak.Bu transfer umarım bu sorunumuzu çözer ve her kornerde , duran topta korkmayız.Çünkü Muslera da Semih-Dany ikilisine güvenemediği için her yan topa kendisi çıkmaya çalışıyor ve golü yiyoruz.Acil bir çözüm gerekiyor sanırım.Umarım takım 2-3 hafta içerisinde rayına oturur geçen sezonki gibi.

Hamit Altıntop'dan bahsedeyim biraz da.Hamit geldiği günden bu yana sürekli gelişim gösteren bir oyuncu ve bugün ikili mücadeleler,top tutma , top sürme gibi konularda daha da geliştiğini gösterdi.Bu ligin seviyesinin üzerinde bir kalitesi var ve o da en geç 1 ay içerisinde eski performansına dönecektir,yani umarım döner.Çünkü onun tecrübesine ve oyunculuğuna da ihtiyacımız olacak.

Ligde kayıpsız olarak ilerlemek önemli.Haftaya Antalya deplasmanı var ve oradan da 3 puan çıkarmalıyız.Her galibiyette takımın özgüveni kendisine gelecektir.Şunu unutmamalıyız ki 6 hazırlık , 4 resmi maçta hiç kaybetmeyen bir takımımız var.Galibiyet bizim elimizde,yeter ki inanalım...

Hiç yorum yok: