29 Eylül 2013 Pazar

Mancini mi , Bielsa mı ?



Galatasaray'ımız'da teknik direktör arayışları sürüyor. En büyük iki aday , Mancini ve Bielsa. Aslında ''en büyük iki aday'' demeye gerek yok çünkü hocamız bu ikisinden biri olacak.
 

Roberto Mancini'yle başlayalım.Savunmaya çok önem veren bir teknik direktör olduğunu söylemeye gerek yok.48 yaşında ve daha önce İtalya kariyerinde 4 kez İtalya Kupası'nı , 3 kez İtalya Ligi'ni , 2 kez de İtalya Süper Kupa'yı kazanmış.İngiltere'de ise sadece Man City'i çalıştırmış ve hatırladığınız gibi City'nin uzun zamandır hayalini kurduğu ligi onlara kazandırmıştı.

Mancini'nin belki de en büyük handikabı Avrupa'da hiç başarılı olamamış olması ve oynattığı defansif oyun mentalitesi.Manchester City gibi bir takımla grubunda sonuncu olmuş olması cidden rezalet.Futbolculuğuna ve karizmasına hiçbir şey diyemem,saygı duyarım ama Mancini'nin bizi ligde ve Avrupa'da başarıya ulaştırabileceği konusunda olumlu düşünmüyorum.

Malesef son haberler Mancini ile anlaştığımızı gösteriyor.Ama eğer anlaştıysak da, bu olumsuz yönlerini bir tarafa bırakarak yeni hocamıza destek çıkmalıyız.

İkinci olarak da Bielsa'yı inceleyelim.


Marcelo Bielsa, Mancini'ye oranla oynattığı olumlu futbol ile beğeni kazanan , 58 yaşındaki teknik adam.Athletic Bilbao ile oynadığı Uefa Avrupa Ligi finali geçeli çok olmadı.Teknik direktör olarak çıktığı 246 maçın 119'unda galip gelmiş.Aslında Avrupa'da büyük takımları çalıştırmamış bir hoca ama bizim için daha iyi bir tercih olacağını tahmin ediyorum.

Belki ne Mancini ne de Bielsa ile anlaşacağız ama ben gündemdeki isimleri değerlendirmek istedim.Her kim gelirse gelsin İmparator'dan daha iyi işler yapacağını sanmam.Ama umarım Galatasaray için iyi olan tercih yapılmış olur.

Hiç yorum yok: