3 Ekim 2013 Perşembe

Aurelien Chedjou Biz de Öyle !



Aurelien Chedjou'dan başlayarak dünkü karşılaşmayı değerlendireyim.Öncelikle Chedjou, yaptığı kritik müdahaleler , top kesmeler , Drogba'nın golünde topu oraya gönderen adam olmasını falan geçtim , Eboue'ye yaptığı yukarıdaki uyarı bence onun en olumlu hareketiydi.Bu yanlış anlaşılmasın, Chedjou sahanın en iyi 3 oyuncusundan biriydi bence.Ama 30 milyon Galatasaraylının yapmak istediğini yaptı ya o yetti bana.

Maçı değerlendirecek olursak Mancini etkisi çok çabuk kendini göstermiş ve harika bir alan savunması gerçekleştirdik.Juventus bu savunmayı ''Emek hırsızı Kassai'' olmasa muhtemelen açamayacaktı.Evet, kusura bakmayın ama Kassai'nin çaldığı penaltı emek hırsızlığıdır. Amrabat'ın o pozisyonda amatörce içeri girmesi, taraftarın adeta işkence ediliyormuşcasına bağırması,hakemin de ikili mücadelelerdeki art niyeti bu penaltıyı çaldıracaktı zaten.




Penaltıyı bir kenara bırakarak tekrar oyunumuza dönmek istiyorum . Juventus deplasmanında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık.9'lu alan savunması yaparak Pirlo'nun arapaslarıyla tehlike yaratmasını önledik.Juve'yi sadece uzaktan şutlara zorladık ve Muslera'yı zorlayan pek top gelmedi zaten kalemize.Bazen dengesizce hücum yaparak 6 yemektense , haddini bilerek oynayıp puan almak daha doğru seçimdir bana kalırsa.Örneğin Jose Mourinho , İnter'deyken Barcelona'ya karşı oynattığı oyun büyük tepki çekti ama o sene Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.Ama hala en iyi menajer olarak Mourinho'yu gösteriyoruz.Aynı şekilde Chelsea, 2 sezon önce bu taktikle Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.Taktiğimiz yanlış değildi ama elbette Akhisar deplasmanında böyle oynamayacağız...

Hücum taktiği olarak Fatih Terim'e haksızlık yapmamalıyız çünkü bu takım onun eseri.2 başarılı yılın ardından yapabileceği her şeyi yaptı İmparator.Ama belki de bir kan değişimi gerekiyordu.Mancini ve Terim karşılaştırması da çok yanlış.İkisini de desteklemeliyiz.Birisi emeğini verdi,diğeri de şu an veriyor ve gayet iyi başladı.Nankörlük yapmaya hiç gerek yok.



  Bir paragrafı da Muslera ve Drogba'ya ayırmak gerekiyor sanırım.İkisi de %500 performans vererek sahadaydı her zaman olduğu gibi.Muslera bu takıma gelmiş en iyi kalecidir.Taffarel'in de bunda çok büyük payı var tabii.İlk yarı Asamoah'ın köşeden vurduğu topu nasıl oldu da sektirmeden tuttu hala anlayamıyorum ve bana hiç bir fizikçi bunu açıklayamaz.Süper güçleri varmışcasına topu durdurdu.Gerçekten olağanüstü bir kaleci ve Dünya'nın en iyilerinden.Gelelim Drogba'ya. Her zamanki gibi yine takımın saha içindeki kaptanıydı.Hava toplarındaki üstünlüğü ileride sıkıştığımızda çok işimize yarıyor.Golden sonra verdiği Metin Oktay selamıyla yine kazandı kaplerimizi.Drogba için söylenebilecek tek bir söz var : ''We have Drogba,They Don't''


Hiç yorum yok: