26 Ağustos 2012 Pazar

Derbiye Doğru


Spor Toto Süper Lig'in 2.haftasında Galatasaray'ımız Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.Karşılaşma İnonü stadyumunda oynanacak.Bu karşılaşmada galip gelen taraf aynı zamanda yeni sezonun ilk derbisini kazanan takım olacak.Bu derbi bir değerlendirmeyi hak ediyor.


Galatasaray'ımız Beşiktaş ile İnönü'de oynadığı son derbiyi Melo ve Aydın'ın golleriyle 2-0 kazanmıştı.Ancak bu derbi bence o derbiye , ya da diğer yılki hiç bir derbiye benzemeyecek.Galatasaray'ın derbide baskın olan taraf olacağına inanıyorum.Top kontrolü bizde olacaktır.Orta sahamızı çalıştırabilirsek rahat bir galibiyet dahi alabiliriz.Rahat bir derbi galibiyeti takıma moral , motivasyon ve güven açısından önemli bir katkı sağlayacaktır tabii.Muhtemel On birimiz ;

Muslera

Eboue Semih Ujfalusi Hakan

Melo Selçuk

Hamit                   Emre

Elmander Umut

Artık klasikleşen bu kadroyu bozmayacağımızı düşünüyorum.Emre ve Hamit'in kanatlardan ne kadar etkili olabileceği önemli olabilir , çünkü orta sahamız tıkanırsa direk kanatlara başvuracağız.Kanatlardan alacağımız verim çok kritik.

Duran toplardan çok etkili olacağımızı zaten söylemeye gerek bile duymamalıyız.Selçuk İnan gibi bir frikik ustasının yanısıra , Emre Çolak da Kasımpaşa maçında kendi kanadındaki korner-serbest vuruşlarda gayet başarılıydı.Hamit'in de sert vuruşlar yapabildiğini düşünürsek en büyük silahımız aslında duran toplar diyebiliriz.

Bizim kalemize kullanılacak duran toplarda ise bu kez rakip etkili olacaktır.Yan toplarda özellikle , yıllardır zaafımızın olduğu nokta duran toplar ve Almeida oynamadığı için şanslı olabiliriz.

Kırmızı kart görme olasılığımızı da yüksek görüyorum maalesef.Beşiktaş taraftarının Eboue ve Melo ile olan taşkınlığı maça yansıyacaktır ve bu iki oyuncumuzdan birisi kart görecekmiş gibi hissediyorum.

Bu karşılaşmada her ne olursa olsun kazanacağımızı düşünüyorum.Yani en azından kazanalım.Bu derbi sezonun geri kalanına etki edecektir.İnşallah kazanırız.Allah yardımcımız olsun.

Hiç yorum yok: